Viszonylag egyszerű textil karácsonyfadíszek elkészítését szeretném ma bemutatni.

Szükség lesz az alkalomhoz/tervezett karácsonyfához illő maradék anyagra, bélésanyagra, cérnára, sablonokra, a díszítéshez gyöngyökre, csipkére stb.
 
Nagyon sok karácsonyi sablont találhattok ezen az oldalon:
 
Nekem ezek a kedvenceim:
 
Karácsonyfa „szabásminták”:
 
Csillag „szabásminták”:
 
 
A duplán hajtott (színe kívül) anyag közé 1-2 réteg bélésanyagot kell rakni, majd a széleit gombostűvel rögzíteni. Erre felmásoljuk a fenyő, csillag, szív, kör mintákat (vagy amit kitaláltatok). Laza cikk-cakk öltéssel körbevarrjuk a minták mentén. Ilyenkor célszerű rávarrni még a csipke díszítést is. Majd az öltés mellett óvatosan kivágjuk a formákat. A kivágott formákat sűrű, az első öltésnél szélesebb cikk-cakk öltéssel varrjuk körbe. Az akasztót – vékony szalag, vagy cérna – kézzel varrjuk fel. A fenyő tovább díszíthető gyöngyökkel (mintha gömb díszek lennének rajta). De díszíthetjük az anyag mintáját is.
 

Címkék: karácsonyfadísz szabásminta

A bejegyzés trackback címe:

https://varrniszeretnek.blog.hu/api/trackback/id/tr352515765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása