Lila táska virágokkal

 2011.01.12. 13:55

Ez a táska talán az egyik legegyszerűbb. Kell hozzá két téglalap (kb. 90x40 cm). Az egyik téglalap lesz a táska színe, a másik pedig a bélése. Ha belső zsebet is szeretnél, akkor még egy téglalap (kb. 12x25 cm) igény szerint. A táska pántja pedig kb. 16x130 cm-es csíkból készül. (Természetesen kisebb termetűeknek rövidebb is elég. Érdemes rávarrás előtt gombostűvel beállítani a megfelelő hosszúságot.)

A két téglalapot fel kell hajtani (külön-külön) 40 cm-re (az anyag színe belül legyen). Ezt a hosszt össze kell varni, majd a kapott sarkokat 45 °-ban levarrni (Ez adja majd a táska oldalát és alját). Ezen az oldalon képekkel is illusztrálva van : sarok levarrása
 
A bélés esetében összevarrás előtt érdemes rávarrni a belső zsebet, ha akarunk. A bélésnél pedig arra is kell figyelni, hogy az egyik oldalon hagyjunk egy kb. 10 cm-es nyílást, amin keresztül majd ki tudjuk fordítani a táskát.
 
A két nagy téglalapot egymásba illesztjük (színükkel befelé) és összevarrjuk a szabadon maradt oldalakat. Óvatosan kifordítjuk, majd ugyanezeket az oldalakat gombostűzzük, levasaljuk, és a szélétől kb. 1 cm mélységben levarrjuk.
 
A vállpánt anyagát hosszában félbehajtjuk és a hajtásvonalhoz illeszkedve mindkét oldalát behajtva, a szélétől 6-7 mm-re összevarrjuk. A varrást a másik oldalon is megismételjük, majd az egész pántot levasaljuk. Ha a választott külső anyag kevésbé merev, akkor mindenképpen ajánlott a még összevarrás előtt közbélést rávasalni. Ez természetesen vonatkozik a táska „testére” is.
 
Ezután már csak a táska oldalára kell rávarrni a pántot. Ennél a táskánál egy egyszerű téglalap formában történt.
 
Utolsó lépésként a bélésnél kihagyott varrást kell összevarrni.
 
A virágok elkészítéséről legközelebb. (Nem utólag készültek, hanem az összevarrás előtt, de elsőre talán túl bonyolult lehet, így inkább azt legközelebb részletezem.)

Címkék: táska

A bejegyzés trackback címe:

https://varrniszeretnek.blog.hu/api/trackback/id/tr642578848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása